Hemfrid fortsätter med språkutbildning för sina medarbetare

Under snart ett år har Hemfrid drivit en utbildningssatsning där medarbetare har möjlighet att gå en intensivkurs i svenska. Språkutbildningen, som är både bransch- och serviceorienterad, består av 10 utbildningstillfällen och genomförs i samarbete med utbildningsföretaget Swedish for Professionals.

Den 21 september startade utbildningens tredje omgång, som nu har utvecklats och finns i en grundnivå och en mer avancerad nivå.

-Vår ambition med utbildningen är att utnyttja den fulla potential vi har inom företaget. Vi hoppas också kunna bli mer attraktiva som arbetsgivare. Det här ger våra medarbetare en bra chans att stärka sin yrkesposition, inte bara på Hemfrid utan även på den svenska arbetsmarknaden i stort, säger Fia Engström, personalchef Hemfrid.

Violetta Golanska är en av deltagarna på höstens kurs. Hon ser kursen som ett bra tillfälle att få mer praktisk erfarenhet av svenska.

-Jag har läst SFI i 7 månader och det var lite för kort tid. Jag pratar inte så mycket svenska utanför jobbet, så det känns bra att kunna lära mig mer.

-När jag är klar med kursen hoppas jag att jag har blivit bättre på grammatik och att jag har lärt mig nya ord. Jag ska prata, prata, prata!

För mer information kontakta:

Fia Engström, personalchef på Hemfrid, 0704 -25 15 79 , fia.engstrom@hemfrid.se