Swedish-fika-191017-3840x2560edit

Swedish Fika

Swedish Fika är vårt språkcafé för att främja integration och bidra till en mer öppen och inkluderande arbetsplats.

Swedish Fika

I mitten av oktober 2019 bjöd vi in till vårt tredje Swedish Fika-tillfälle för våra kunder och Hemfridare. Kvällen inleddes av Lingio, företaget som utvecklar den språkapp som vi testar i några områden under våren 2020. Det serverades fantastisk mat från Yalla Rinkeby och diskussionerna kring borden var livliga. Klassiska hallongrottor till kaffet efteråt satte pricken över i.

Kvällen var väldigt uppskattad, både av våra kunder och Hemfridare. Kunderna på plats tyckte att det var roligt och inspirerande att få möjlighet att träffa och prata med Hemfridare:

Skönt att få ens förutfattade meningar om vem som städar i mitt hem totalt krossad - vilka fantastiska medarbetare ni har!

Det bästa med kvällen, att få en liten glimt av alla coola kvinnor, så starka och målmedvetna!

Våra Hemfridare uppskattade att kunna träna på sin svenska och att träffa kunder och kollegor.

Vi som är nya i Sverige måste träna svenska för att komma in i svenska samhället. Detta är ett jättebra tillfälle att just få träna på sin svenska.

Kunderna är så trevliga och kul att få träffa fler kollegor och få träna på mitt uttal.

Swedish Fika, vårt språkcafé, är en idé som utvecklades under en workshop för att utöver den språkundervisning som vi erbjuder våra Hemfridare, ge ytterligare möjligheter till språkträning. Våra Hemfridare och kunder har möjliget att träffas, umgås och öva svenska språket tillsammans över en fika eller en bit mat. Språkcaféet sker några gånger per år på vårt kontor i centrala Stockholm. Nästa Swedish Fika-tillfälle ges i början av 2020.

Språkundervisning

På Hemfrid jobbar människor med många olika bakgrunder och vi arbetar därför aktivt för att hitta olika vägar till lyckad integration och en mer öppen och inkluderande arbetsmarknad. På initiativ av vår tidigare VD Maria Andersson erbjuder vi därför sedan 4 år tillbaka egna utbildningar i svenska. Eleverna har en och samma lärare vid varje tillfälle och lektionerna hålls på våra kontor vid 10 tillfällen på hösten och 10 tillfällen på våren. Sedan starten har över 500 av våra medarbetare genomgått svenskautbildningen.