E-faktura & autogiro

E-faktura

Att betala via e-faktura är ett fördelaktigt alternativ för dig som inte vill ha en pappersfaktura hemskickad. Den elektroniska fakturan skickas istället direkt till dig via din internetbank där du kan se fakturan, som har samma utseende som den ordinarie pappersfakturan.

E-faktura kan erbjudas dig som betalar räkningar via någon av följande banker: Swedbank, Sparbanken Syd, Nordea, Danske Bank, SEB, Handelsbanken, Skandiabanken, ICA Banken, Länsförsäkringar Bank, Marginalen Bank, SBAB Bank samt Ålandsbanken. 

Observera, det måste vara den som står som fakturamottagare som är e-fakturabetalare, inte någon annan i familjen.

Så här gör du
E-faktura beställs via din internetbank. Beroende på bank kan det se lite olika ut men tjänsten hittar du oftast under e-tjänster/anmäl elektronisk faktura. Hemfrid i Sverige AB kommer upp i listan som ett av de företag som tillhandahåller e-faktura.

När du har granskat din faktura i internetbanken väljer du vilket konto betalningen ska dras ifrån och godkänner sedan betalningen. Alla uppgifter såsom belopp, betalningsdag och OCR-nummer är ifyllda i förväg. Fakturan betalas sedan automatiskt på betalningsdagen (förfallodagen). Enkelt och smidigt för dig och bra för miljön. 

Epost-faktura
Vill du ha din faktura skickad till mailen istället för brevlådan? Anmäl ditt kundnummer och mailadress på epostfaktura@hemfrid.se så får du fortsättningsvis fakturan som en bifogad PDF.

Autogiro

Med autogiro får du pappersfakturan som vanligt med posten (eller till din mail) men din betalning överförs automatiskt från ditt konto på fakturans betalningsdag. Observera, det måste vara den som står som fakturamottagare som är autogirobetalare, inte någon annan i familjen.

Så här gör du
Du kan ansöka om autogiro direkt via din internetbank. Ingen underskrift behövs, eftersom du identifierar dig genom att använda din banks inloggningssystem. Du kan också ansöka om autogiro med blanketten, Autogiroanmälan, medgivande »

  • Ange namn, adress, personnummer och konto för den som är betalare/fakturamottagare.
  • I fältet Betaltjänstleverantör fyller du i namnet på din bank.
  • I fältet Betalar-/kundnummer fyller du i ditt kundnummer hos Hemfrid som du hittar i övre högra hörnet på din faktura.
  • Blanketten postas sedan till vår samarbetspartner PayEx Finance AB, S:t Hansplan 1, 621 88 Visby.
  • När vi tagit emot din ansökan om autogiro stämmer vi av uppgifterna med din bank. När ansökan är godkänd kommer du att se en text på kommande fakturor om att fakturan ska betalas via autogiro. Uppsägning av autogiro kan göras via internetbanken eller genom att du kontaktar ditt bankkontor.
  • Observera att du måste betala dina fakturor på vanligt sätt tills du fått den första fakturan med texten ”Beloppet överförs från Ert bankkonto via automatiskt Bankgiro på förfallodagen.”

Har du frågor är du välkommen att kontakta vår kundtjänst på telefon: 0200-11 45 50 eller via e-post till info@hemfrid.se.

Boka regelbunden hemstädning!


BÖRJA MED ATT BOKA ETT HEMBESÖK.

Vi börjar alltid med att hälsa på hemma hos dig. Så kan vi tillsammans gå igenom vad just du behöver hjälp med.

m2

Hör av dig!

Frågor om bokningar eller abonnemang? Ring oss på

0200-11 45 50

eller maila till info@hemfrid.se

Att jobba på Hemfrid


Anastasia

”Schyssta villkor, kollektivavtal och ansvarsförsäkring.”

Jag trivs väldigt bra på Hemfrid. Först och främst har vi roligt tillsammans allihop, men det är också skönt att veta att man har kollektivavtal och ansvarsförsäkring om något skulle hända.

VILL DU JOBBA PÅ HEMFRID?

Hemfrid växer! Just nu söker vi duktiga Hemfridare till Stockholm, Göteborg, Västerås, Uppsala och Malmö.