E-faktura & autogiro

E-faktura

Att betala via e-faktura är ett fördelaktigt alternativ för dig som inte vill ha en pappersfaktura hemskickad. Den elektroniska fakturan skickas istället direkt till dig via din internetbank där du kan se fakturan, som har samma utseende som den ordinarie pappersfakturan.

E-faktura kan erbjudas dig som betalar räkningar via någon av följande banker: Swedbank, Sparbanken Syd, Nordea, Danske Bank, SEB, Handelsbanken, Skandiabanken, ICA Banken, Länsförsäkringar Bank, Marginalen Bank, SBAB Bank samt Ålandsbanken. 

Observera, det måste vara den som står som fakturamottagare som är e-fakturabetalare, inte någon annan i familjen.

Så här gör du
E-faktura beställs via din internetbank. Beroende på bank kan det se lite olika ut men tjänsten hittar du oftast under e-tjänster/anmäl elektronisk faktura. Hemfrid i Sverige AB kommer upp i listan som ett av de företag som tillhandahåller e-faktura.

När du har granskat din faktura i internetbanken väljer du vilket konto betalningen ska dras ifrån och godkänner sedan betalningen. Alla uppgifter såsom belopp, betalningsdag och OCR-nummer är ifyllda i förväg. Fakturan betalas sedan automatiskt på betalningsdagen (förfallodagen). Enkelt och smidigt för dig och bra för miljön. 

Epost-faktura
Vill du ha din faktura skickad till mailen istället för brevlådan? Anmäl ditt kundnummer och mailadress på [email protected] så får du fortsättningsvis fakturan som en bifogad PDF.

Autogiro

Med autogiro överförs din betalning automatiskt från ditt konto på fakturans förfallodag.

Så här gör du
Du kan ansöka om autogiro direkt via din internetbank. Ingen underskrift behövs, eftersom du identifierar dig genom att använda din banks inloggningssystem. Du kan också ansöka om autogiro med blanketten, Autogiroanmälan, medgivande » 

  • Ange namn, adress, personnummer och konto för den som är betalare/fakturamottagare.
  • Om betalning ska ske från annan person än den som står som fakturamottagare så fyller ni i namn, personnummer och bankkontouppgifter på den avvikande betalaren.
  • I fältet Betalar-/kundnummer fyller du i ditt kundnummer hos Hemfrid som du hittar i övre högra hörnet på din faktura.
  • Blanketten postas sedan till Hemfrid, Box 38154, 100 64 Stockholm.
  • När vi tagit emot din ansökan om autogiro stämmer vi av uppgifterna med din bank. När ansökan är godkänd kommer du inte att få någon faktura skickad till dig utan beloppet kommer dras från ditt konto på förfallodagen. Vill du ha en kopia av din faktura kan du ansluta dig till epost-faktura eller e-faktura.
  • Uppsägning av autogiro kan göras via internetbanken eller genom att du kontaktar ditt bankkontor.

Har du frågor är du välkommen att kontakta vår kundtjänst på telefon: 0200-11 45 50 eller via e-post till [email protected].

Boka regelbunden hemstädning!


BÖRJA MED ATT BOKA ETT HEMBESÖK.

Vi börjar alltid med att hälsa på hemma hos dig. Så kan vi tillsammans gå igenom vad just du behöver hjälp med.

m2

Hör av dig!

Frågor om bokningar eller abonnemang? Ring oss på

0200-11 45 50

eller maila till [email protected]

Att jobba på Hemfrid


Anastasia

”Schyssta villkor, kollektivavtal och ansvarsförsäkring.”

Jag trivs väldigt bra på Hemfrid. Först och främst har vi roligt tillsammans allihop, men det är också skönt att veta att man har kollektivavtal och ansvarsförsäkring om något skulle hända.

VILL DU JOBBA PÅ HEMFRID?

Hemfrid växer! Just nu söker vi duktiga Hemfridare till Stockholm, Göteborg, Västerås, Uppsala, Malmö och Linköping.