Om RUT-avdraget

Priserna på hemfrid.se är priser efter skattereduktionen. Köper du hushållstjänster av Hemfrid får du 50 procent skattereduktion på arbetskostnaden. I detta ingår t ex städning, barnpassning, tvätt, strykning, fönsterputs, trädgårdsarbete och mycket mer till halva priset.

Från och med den 1 juli 2009 gäller direktavdraget för hushållsnära tjänster, vilket innebär att du bara betalar 50 procent av arbetskostnaden vid köptillfället. Hemfrid administrerar din skattereduktion direkt med Skatteverket. Smidigt och enkelt för dig som kund.

När du köper tjänsten privat

Köper du Hemfrids tjänster privat får du en faktura med två betalningsalternativ ett belopp där skattereduktionen är avdragen och ett fullt belopp. Har du utrymme kvar att nyttja av din skattereduktion kan du betala det lägre beloppet. Är utrymmet däremot redan nyttjat så ska du betala den totala kostnaden.

Skattereduktionen är max 25 000 kronor per person och år vilket motsvarar ett underlag av 50 000 kronor. En person som är äldre än 65 år kan köpa tjänster för 100 000 kr och göra avdrag för 50 000 kr. Vänd dig till Skatteverket för aktuell info om hur mycket du nyttjat av din skattereduktion. Tänk på att flera personer (över 18 år med taxerbara inkomster) i ett hushåll kan stå på Hemfrids avtal och därmed nyttja skattereduktionen utifrån en fördelning som kunden bestämmer själv.

Exempel
Så här blir kostnaden om du abonnerar på 4 timmar hemstädning varannan vecka privat:

Städabonnemang hemstädning (arbetskostnad): 3 900 kr/mån
Med skattereduktion betalar du hälften: 1 950 kr/mån
Serviceavgift (ej skattereducerad): 90 kr/mån
Summa årsskostnad: 24 480 kr/år


När du får tjänsten som löneförmån

Har du hushållstjänster som löneförmåner via din arbetsgivare så kan du också få Hemfrids tjänster skattereducerade med 50 procent, vilket gör att löneförmånen i princip inte kostar något i form av förmånsskatt för dig som anställd. Din arbetsgivare skickar årligen in kontrolluppgifter till Skattemyndigheten och du gör sedan enkelt avdraget i din deklaration. Även här gäller att skattereduktionen max kan vara 25 000 kr per person och år vilket motsvarar ett underlag av 50 000 kr.

Exempel
Så här blir kostnaden om du har hemstädning som betald löneförmån på 4 timmar varannan vecka:

Städbonnemang (arbetskostnad): 3 900 kr/mån
Serviceavgift (ej skattereducerad): 90 kr/mån
Summa årskostnad: 47 880 kr/år

När du får tjänsten som löneförmån tar din arbetsgivare upp tjänstens förmånsvärde i din kontrolluppgift. Du får skattereduktionen direkt och behöver inte ligga ute med pengarna för den preliminära skatten för förmånsvärdet. 

Läs mer om skattereduktionen på Skatteverkets hemsida

Boka regelbunden hemstädning!


BÖRJA MED ATT BOKA ETT HEMBESÖK.

Vi börjar alltid med att hälsa på hemma hos dig. Så kan vi tillsammans gå igenom vad just du behöver hjälp med.

m2

Hör av dig!

Frågor om bokningar eller abonnemang? Ring oss på

0200-11 45 50

eller maila till info@hemfrid.se

Att jobba på Hemfrid


Anastasia

”Schyssta villkor, kollektivavtal och ansvarsförsäkring.”

Jag trivs väldigt bra på Hemfrid. Först och främst har vi roligt tillsammans allihop, men det är också skönt att veta att man har kollektivavtal och ansvarsförsäkring om något skulle hända.

VILL DU JOBBA PÅ HEMFRID?

Hemfrid växer! Just nu söker vi duktiga Hemfridare till Stockholm, Göteborg, Västerås, Uppsala, Malmö och Linköping.