Vi är HemfridSamarbete med Greenely

Nyheter

Samarbete med Greenely

Nu breddar vi hållbarhetsperspektivet och startar ett samarbete med startupbolaget Greenely. Tillsammans vill vi inspirera fler svenska hushåll att leva mer energismart.

– Vi har en fantastisk möjlighet att guida våra kunder att leva mer hållbart hemma. Med Greenelys app kan kunderna visualisera energiförbrukningen i hemmet och beräkna besparingspotential. Det är ett väldigt smart och enkelt sätt att uppmuntra fler hushåll att minska sin energianvändning, säger Frida Koff kommunikations- och hållbarhetschef Hemfrid.

Greenely startades 2014 av Mohammed Al Abassi, Tanmoy Bari och Fredrik Hagblom. De har utvecklat en app där användarna kan följa sin elanvändning över tid, få analyser över hushållets elförbrukning, jämföra förbrukningen med andra hushåll, beräkna effektiviseringsvinster, få notiser vid ökad elanvändning och mycket mer.

Bolaget genomför även ett pilotprojekt i Kalifornien tillsammans med Stanford University för att testa världsledande forskning inom beteendevetenskap om hur man kan skapa en förändring hos konsumenterna och minska energianvändningen i hushållen.

– Vi delar Hemfrids vision om att skapa en mer hållbar vardag för kunderna. Därför är detta ett väldigt spännande samarbete där vi kan hjälpa hushållen att förstå, och kunna agera på, trender i deras elanvändning, säger Mohammed Al Abassi marknadsansvarig på Greenely.

Samarbetet börjar med ett test i utvalda områden där Hemfrids kunder får rådgivning kring hur man kan minska sin energianvändning och möjlighet att ladda ned appen kostnadsfritt. Vidare kommer man att kunna räkna på faktisk energibesparing genom statistik och analys.

Läs mer om Greenely och ladda ner appen gratis här