Vi är HemfridStudent? Se hit!

Karriär

Student? Se hit!

De började som sommarvikarier på Hemfrids huvudkontor på Södermalm. Idag jobbar Alice som Verksamhetsutvecklare, Felix är Affärsutvecklare, Gabriella är HR-generalist och Frida arbetar som Områdeschef. Läs varför de rekommenderar alla att söka jobb som sommarvikarie på Hemfrid! Ansök till tjänsten som sommarvikarie här.

Vad var det roligaste med att sommarjobba på Hemfrid?

 • Alice: Att få så mycket ansvar!
 • Felix: Det förtroendet jag fick att hantera personal. Det sommarjobbet var en crash—course i hur det är att vara chef.
 • Gabriella: Att man fick så mycket ansvar, kunde påverka och vara kreativ och nytänkande i rollen. Ingen hängde över axeln utan jag hade en chef och kollegor som trodde på mig och testa nya vägar. Det var även mycket sociala aktiviteter som AWs.
 • Frida: På Hemfrid får man snabbt ta eget ansvar och dagligen ta mycket beslut. Det kändes inte som att man bara var en sommarjobbare – utan man blev en del av företaget då man inkluderades i alla processer som de har.

Vad tar du mest med dig från sommarjobbet på Hemfrid?

 • Alice: Jag har lärt mig enormt mycket från ett arbete med personalansvar. Man fick väldigt bra stöd från kollegor och kände sig otroligt välkommen. Vilket också är en anledning till att jag arbetar kvar idag. Man fick förtroende till att prova saker själv, hitta egna lösningar på de dagliga utmaningarna som finns på Hemfrid.
 • Felix: Livshistorierna som de Hemfridare som jag arbetade med delade med sig av.
 • Gabriella: Jag har växte otroligt mycket i mitt ledarskap och lärde mig hantera både rekryteringar och avslut. Att vara chef över 45 personer på distans gav mig en massa kunskap hur man bäst kommunicerar med människor - med olika bakgrund och kulturer. Jag fick även med mig en massa bra och värdefull kunskap om arbetsrätt.
 • Frida: Det jag tar med mig mest är den lärdom av kundfokus och service som vi försökte ge under hela sommaren. Jag lärde mig att hantera stressiga situationer på distans där man ofta behöver vara lösningsorienterad men tänka flera steg fram.

Varför rekommenderar du andra att jobba hos oss i sommar?

 • Alice: Ett sommarjobb på Hemfrid är både väldigt givande, utvecklande och kul. Jag skulle säga att det är världens bästa sommarjobb!
 • Felix: De flesta i min dåvarande sits ser sig själv som chef på ett eller annat sätt i framtiden. Detta arbete är ett superbra första steg i den riktningen.
 • Gabriella: Hemfrid är en otroligt rolig arbetsplats där det händer mycket. Folk här är varma och välkomnande och bjuder gärna på en AW. Ena dagen är aldrig den andre lik, vilket är en förutsättning för att jag ska trivas!
 • Frida: Då man är ungefär 20 stycken sommarjobbare som börjar samtidigt får man en fin sammanhållning och bra kollegor trots den korta perioden.

Vill du också ha sommarens roligaste sommarjobb? Ansök här

Vid frågor kontakta: Jessica Magnusson (jessica.magnusson@hemfrid.se) alt. Natalia Dusant (natalia.dusant@hemfrid.se)

imbox logo