Pexels-jul-pepparkakor-16-9

Skaffa dig försprång inför jul

Julledighet

Synka familjens kalendrar kring lediga dagar och semestrar redan nu. Både julafton och nyårsafton är på torsdagar i år så det kanske behöver pusslas lite extra för sammanhängande ledighet i år.

Aktiviteter

I år blir det en annorlunda jul för många. Fundera över lite nya aktiviteter som ersätter de traditionella. I stället för glöggfest för hela släkten, ett Zoom- eller Facetime alternativ med vinster för tokigast jultröja och bästa bakgrundsdekor?

Julklappar

Skapa en anteckning per familjemedlem i mobilen med presentidéer. Mormor nämner hon behöver ladda eltandborsten varje dag, notera Ny eltandborste i listan Julklappsidéer till mormor. Bocka av det som handlats och spara resten av listan till nästa presenttillfälle.

Julmat

Skapa en checklista över julmat vartefter den kommer på tal. Kollegan på jobbet nämner sin supergoda grönkålspudding på lunchen, lägg till den i checklistan över Julmat att testa.

Julkort

Ha en rullande lista i mobilen år från år med vilka som som ska få julkort så slipper du uppfinna hjulet varje gång. Kanske fysiska till moster Gerd och farbror Åke som uppskattar post i brevlådan och skojiga interaktiva digitala till övriga familjemedlemmar?