smartare förpackningar med grön polyten

Smartare förpackningar med grön polyeten

Vi på Hemfrid vill att det ska vara lätt att ta hand om hemmet på ett miljövänligt sätt. Därför är vi väldigt stolta över våra nya städprodukter. Alla är märkta med Naturskyddsföreningens Bra Miljöval och tillverkas i Sverige av ett klimatneutralt företag. Men det är inte bara innehållet som är miljöanpassat. Även förpackningarna är producerade med omtanke om miljön.

Flaskorna är gjorda av grön polyeten, en innovativ miljöplast som till 85 % består av sockerrör. Till skillnad från olja, som fossil plast är tillverkad av, är sockerrör en förnybar råvara. Produktion av grön polyeten har mindre negativ påverkan på miljön och lägre klimatutsläpp jämfört med tillverkning av fossila plaster. Förpackningar av grön polyeten är 100 % återvinningsbara.

Genom att välja grön polyeten istället för fossil plast minskar vi både vår egen och våra kunders klimatpåverkan. Vi hoppas att du tycker att det är lika viktigt som vi.

Så tillverkas förpackningarna

Förpackningarna tillverkas i Brasilien av leverantören Braskem. Fabriken invigdes 2010 och tillverkar i dag 200 000 ton polyeten per år. I tillverkningsprocessen omvandlas sockerrör till etanol, som sedan omvandlas till eten och slutligen till polyeten. Braskem har inga odlingar i regnskogen och arbetar aktivt för att ta socialt ansvar för sina medarbetare.

Så återvinner du dina produkter från Hemfrid

Genom att återvinna dina plastförpackningar bidrar du till att nya produkter och energi kan tillverkas på ett klimatsmart sätt. Börja med att skölja ur förpackningarna och skruva av korken eller pumpen. Lämna sedan båda delarna i behållaren för plastförpackningar på din närmaste återvinningsstation.

Hemfrids miljöarbete

Hemfrid strävar efter att använda marknadens mest hållbara lösningar, både vad gäller förpackningar och innehåll. Vi följer därför utvecklingen inom olika produktionstekniker och utvärderar löpande våra produkter och leverantörer.