Flytt vardagsrum

5 flytt-dilemman med Hanna Wessman

1. Nyproducerat = opersonligt. Eller?

–Visst är det lättare att få en charmig sekelskiftesvåning att kännas personlig men jag gillar nyproduktion. Det finns mycket du kan göra enkelt. Ta in gardiner och en heltäckningsmatta och plötsligt blir känslan helt annorlunda. Jobba mycket med textilier och väggfärg.

2. Flytta till mindre – hur ska jag få plats?

–Det första tipset är så klart att rensa! Gör dig av med alla onödiga prylar som bara tar plats. Det andra är att satsa på platsbyggd förvaring med full höjd för att utnyttja takhöjden och lådor under sängen.

3. Flytta till större – var ska jag börja?

–Stressa inte fram några beslut utan låt det ta tid och bo in dig först. Med stora ytor är det smart att satsa på större möbler istället för fler. Byt ut 3-sitssoffan mot en 4-sits.

4. Jag vill att hemmet ska kännas trendigt men inte göra om hela tiden.

–Ett smart och enkelt sätt att förändra är att måla en vägg eller tapetsera. Istället för att flytta ut grejer, låt dina saker få en ny plats. En klassiker är annars att byta ut kuddar och andra detaljer, det behöver inte vara så dyrt men kan göra stor skillnad. I höst kommer det mycket vinrött, senapsgult och blått. Glöm inte heller väggarna för att få till det där lilla extra, tavlor och posters går att hitta till bra priser på second hand.

5. Öppen planlösning och ingen vägg att ställs soffan mot. Hur ska man tänka?

–Det är jättefint att ställa soffan mitt i rummet. Placera den med ryggen mot köksdelen och ställ ett sideboard bakom så blir det vackert att titta på från alla håll.

Om Hanna Wessman

Gör: Inredare, designer, programledare och proffsbloggare.

Bor: I lägenhet i Stockholm.

Aktuell: Best of Home med Tove Norstrand på ellos.se samt flera nya och ännu hemliga designsamarbeten.

Följ Hanna: hannawessman.se Instagram: @hannawessman_1

Låt Hemfrid göra jobbet när du ska flytta. Läs mer om Hemfrids Flytthjälp