Tips och trix för en enklare flytt

Tips och trix för en enklare flytt

Att flytta kan vara en utmanande upplevelse men när du väl är på plats i ditt nya hem är det ofta en härlig känsla. För att underlätta för dig har vi sammanställt en lista över några steg att tänka på under en flytt. Hoppas att den kan vara till hjälp!

Planera:

Skriv gärna en “Att göra lista” över de sakerna som kommer hända och behöver göras från den dagen flytten är beslutad fram till du är på plats i ditt nya hem. Här nedan har vi listat några saker som är bra att ha i åtanke när du skapar din lista.

Budgetera:

Vad kommer flytten att kosta? Behöver jag nya möbler, ska jag måla om, ska jag ta hjälp med flytthjälp eller flyttstädning och/eller andra oförutsedda utgifter som kan uppstå. Under en flytt är det många som skänker, säljer eller återvinner gamla möbler som inte längre passar in i det nya hemmet.

Adressändra:

Vad händer med min post när jag flyttar? För att inte riskera att din post blir kvar på din gamla adress så är det viktigt att adressändra i god tid. Detta gör du enkelt på adressandring.se. Det kan även vara ett bra tillfälle att informera övriga kontakter samt Skatteverket om att du byter adress.

Elavtal:

El behöver du även i ditt nya hem. Här kan du ta tillfället i akt att se om du kan få ett bättre elavtal någon annanstans eller så flyttar du med ditt befintliga elbolag till din nya adress. Beroende på vilken kommun du flyttar till så kan du behöva betala elnätsavgift hos en ny leverantör. Denna fråga kan elbolaget svara på.

Bredband:

Säkerställ att du kan surfa och se på din favoritserie så fort soffan står på plats i ditt nya hem. Flytta med ditt nuvarande bredband eller se över om det finns bättre alternativ. Beroende på om du flyttar till en hyresrätt, bostadsrätt eller hus/villa så kan det se olika ut. Många hyresfastigheter och brf:er har redan förhandlat fram bra erbjudanden för sina medlemmar. Kolla där först!

Hemförsäkring:

En försäkring är en trygghet. Se därför till att du är försäkrad från den första dagen som du får tillträde till ditt nya hem. Kontakta ditt nuvarande försäkringbolag för pris på din nya adress eller så tar du kontakt med en ny leverantör. Ha i åtanke att försäkringar kan se olika ut beroende på vilken bostadstyp du flyttar till.

Boka flytthjälp och flyttstädning:

Flytten hjälper Hemfrid till med. Vi har hjälpt privatpersoner i 26 år med just detta och är proffs på att göra din flytt så enkel och trygg som möjligt. Vi hjälper till med allt från fullservice flytt- och packhjälp, flyttstädning, återvinning men även enklare hantverk som att sätta upp den nya tavlan på väggen. Boka det du önskar hjälp med här eller kontakta oss på 010-555 85 00 eller info@hemfrid.se.

Packa ner:

Antingen köper du dina egna flyttkartonger eller så låter du oss hjälpa dig. Hos oss får du låna flyttlådor. Vi packar även dina saker åt dig om du önskar.

Luta dig tillbaka:

Nu är det inte långt kvar till att du är i ditt nya hem!