201906 SS-flytthjalp-2

Så får du koll på flytten

Kan man få RUT-avdrag för flytt?

Ja, du har rätt till 50 procent rutavdrag på arbetskostnaden för flyttjänster.

Vad erbjuder Hemfrid för flyttjänster?

Vårt professionella flytteam hjälper dig att transportera dina saker till din nya adress. I vårt fasta pris ingår alltid transport (flytt inom samma stad), lastning, avlastning och försäkring. Vi kan även hjälpa dig med annat som rör din flytt, som exempelvis packning och flyttstädning.

Vi fixar Flyttstädning så att du slipper!

Hur mycket kostar det med flytthjälp?

Flytthjälp varierar i pris, beroende på hur stort du bor och hur långt du ska flytta. Men också hur mycket du vill ha hjälp med till exempel om du vill att flyttstädning eller packning ska ingå. Räkna ut pris här.

Jag ska flytta mellan olika städer, är det något speciellt jag behöver tänka på?

Bil och bränsle är inte Rut-berättigat, be därför flyttfirman om prisuppgift för själva transporten om du ska flytta långt eller mellan städer, så att den kostnaden inte kommer som en otrevlig överraskning.

Vad händer om något går sönder under flytten?

En olycka händer så lätt. Se alltid till att dina saker är försäkrade och att flyttfirman du använder har försäkringar som täcker eventuella skador. Det är också viktigt att flyttfirman har trafiktillstånd för att bedriva godstrafik annars täcker inte försäkringen eventuella skador vid en krock. Om du packar själv är du ansvarig för att ömtåliga saker är ordentligt packade. Om du låter Hemfrid sköta packningen så ansvarar vi för att sakerna kommer fram intakta.

Läs mer om Hemfrids Flytthjälp!

Jag ska flytta, var ska jag börja?

Se över dina abonnemang och avtal för att se vad som behöver sägas upp och vad som kan flyttas med. Glöm inte att kontrollera vad som gäller i din hemförsäkring i samband med flytten. Det kan vara aktuellt att teckna så kallad ”drulleförsäkring”. Försäkra dig också om att flyttfirman du använder har försäkringar som täcker eventuella skador.

Glöm inte att adressändra så att din post hittar rätt. Ett smidigt sätt att få tillgång till din allra viktigaste post är appen Kivra.

Hör med din arbetsgivare om du har rätt till en så kallad ”flyttdag” i avtalet.

Var ute i god tid och sortera ut det som ska sparas, slängas eller skänkas bort inför flytten och var lite hård mot dig själv. Genom appar som till exempel Sellpy kan du antingen sälja grejer som du inte längre vill ha eller betala någon för att komma och hämta dem så slipper du ta tid att åka till återvinningen.

Är det något speciellt jag ska tänka på inför packningen?

Packa inte kartongerna för tungt, det gör dem inte bara svåra att flytta utan också ökar risken för att de går sönder. Tänk också på att inte packa dem överfulla så att de inte går att stänga eller stapla på varandra. Märk upp lådorna så att de hamnar i rätt rum direkt och packa värdesaker och saker du kommer behöva på direkten separat.

Hur många kartonger behövs?

Räkna med ungefär en flyttlåda per kvadratmeter boyta. Om du anlitar Hemfrid vid flytten levererar vi flyttkartonger till dig innan flyttdatum. Du bestämmer när.

Låt oss hjälpa dig med Flytthjälp!