bg-work-for-us

Packråd inför din flytt

Om du väljer att själv packa dina saker när du flyttar vill vi ge dig några smarta packråd och tips som sparar dig tid, skyddar dina värdesaker och din rygg.

Förrådsutrymmen

Börja i förråden; källare, vind och garage. Sortera ut det som ska kastas eller skänkas i god tid inför din flytt.

Porslin och glas

Packa dina tallrikar stående på högkant med stötdämpande material emellan. Fyll sedan upp lådan med oömma saker. Glas slår du in i tjockt papper och lägger ner i kartongen.

Böcker

Böcker är tunga! Packa därför kartongen till hälften med böcker och fyll sedan upp med lätta saker. Kartongerna ska vara volymfyllda men väga MAX 20 kg.

Tavlor och växter

Tavlor bör lindas in nog i bubbelplast och wellpapp. Ställ dina små och mindre tavlor i öppna kartonger med mellanlägg som skyddar. Packa dina blommor och växter på samma sätt. Många växter är känsliga för temperaturskiftningar och bör emballeras därefter.

Byråer och skåp

Glöm inte tömma lådorna i tyngre byråer.

Skafferier och torrvaror

Se till att alla förpackningar är ordentligt förseglade och att öppnade flaskor står upp. Tejpa gärna på korken. Packa tunga varor i botten och lättare överst.

Brandfarliga ämnen

Se till att lämna in lösningsmedel, målarfärg osv. till återvinningsstationen om du inte vill flytta det i egen bil.

Värdesaker

Var extra försiktig med värdefulla och antika föremål. Om du har bokat flytthjälp ska dessa noteras på en förteckningslista. 

Nycklar och mediciner

Ta själv hand om mediciner, nycklar, fjärr-kontroller, laddare och annat som du inte kan vara utan.

Märkning av kartonger

Märk upp kartongerna ordentligt så det framgår vart de ska placeras i ditt nya hem. Sätt märklappen på sidan och inte ovanpå eftersom lådorna ofta staplas på varandra.

Vitvaror och hemelektronik

Koppla ur och emballera alla vitvaror och övrig hemelektronik som ska flyttas med.

Du vet väl att vi kan hjälpa till med både flytthjälp och packning? Låt oss hjälpa dig med flytten! Läs mer om vår flytthjälp.