Pexels-flytt-par-16-9

Så lätt slipper du flyttkaoset

Soffor som fastnar i trapphuset och sladdar som aldrig hittar tillbaka till rätt plats. Att flytta kräver både tid och kraft och kan också innebära en hel del missöden. Här är listan som hjälper dig att få koll på kaoset.

1. Du behöver inte ta med dig allt.

Passa på att rensa ordentligt och gör dig av med prylar du ändå inte använder. Var ute i god tid och börja packa de saker du inte använder dagligen. Sortera ut det som ska sparas, slängas eller skänkas bort och var lite hård mot dig själv. Genom appar som till exempel Sellpy kan du antingen sälja grejer som du inte längre vill ha eller betala någon för att komma och hämta dem så slipper du ta tid att åka till återvinningen.

2. Packa inte för tungt.

Vem har inte gjort misstaget att packa ner hela bokhyllan i en kartong som sedan knappt går att rubba utan att ryggen går av eller kartongen går sönder? Fyll istället lådan till hälften med böcker och lägg lätta saker ovanpå. Tänk också på att inte packa dem överfulla så att de inte går att stänga eller stapla på varandra. Ha tillräckligt med kartonger hemma och räkna med ungefär en flyttlåda per kvadratmeter boyta.

3. Mät och planera.

Det är inte jätteroligt när soffan inte går in i hissen och sedan kilar fast sig mellan väggarna i trapphuset när du försöker bära upp den. Mät och planera vilka möbler som behöver skruvas isär och hur de kan transporteras på bästa sätt. Ett annat smart tips är att ta kort på musikanläggningen eller tv-n innan du drar ur alla sladdar så att du snabbt och enkelt kan få tillbaka dem på rätt plats igen.

4. Ha koll på det nödvändigaste.

Packa de saker du kommer att behöva det närmsta dygnet efter flytten i en särskild väska, som till exempel hygienartiklar, underkläder och glasögon. Värdepapper och liknande är också bra att packa separat.

5. Avsätt tid.

Sist men inte minst kommer vi till städningen. Fönster ska tvättas, golvbrunnar rensas och frysar avfrostas, bland annat. Se till att ha gott om tid så att du inte glömmer något och lämnar ett snyggt och städat hem efter dig, det är inte så roligt att behöva åka tillbaka och göra om jobbet.

Genom Hemfrids flytthjälp kan du få hjälp med allt från packning och flytt, till uppackning och flyttstädning. Flyttjänster dessutom rätt till RUT-avdrag. Du behöver alltså bara betala hälften av vad det egentligen hade kostat att anlita hjälp.

Hemfrid hjälper dig med flytten! Läs mer om Flytthjälp!


Vi fixar flyttstädningen! Läs mer om Hemfrids Flyttstädning!