nu lanserar vi flytt

Nu gör vi det ännu enklare att flytta

Hemfrid breddar utbudet av tjänster i hemmet och tar nu klivet in i flyttbranschen. Med start i oktober 2016 erbjuder vi flyttservice, som ger rätt till 50 procent rutavdrag sedan den första augusti 2016.

–Vi vill göra vardagen ännu enklare för våra kunder och därför strävar vi hela tiden efter att erbjuda nya tjänster. Eftersom flyttstädning redan är en viktig del i vår verksamhet är det ett naturligt steg att hjälpa till med hela flytten, säger Hemfrids vd Maria Andersson.

Den som ska flytta kan beställa städning inför visningen, packning, transport, uppackning och flyttstädning i en och samma bokning hos Hemfrid. På det viset behöver kunden bara vända sig till en leverantör för att få hjälp med alla delar av flytten.

Hemfrid har sedan starten för 20 år sedan schyssta villkor för alla medarbetare, med kollektivavtal, tjänstepension och ansvarsförsäkring.

-Det finns en stor efterfrågan på vita flyttjänster, men tyvärr har svart arbetskraft varit vanligt. Vi har varit med och förändrat städbranschen – nu vill vi bidra till att ännu en bransch som haft problem med svartarbete blir vit och skapa fler schyssta jobb, säger Maria Andersson.

Den första augusti i år utvidgades rutavdraget så att fler tjänster gav rätt till avdrag, däribland flyttjänster. Reformen ingår i den migrations- och integrationsöverenskommelse som regeringen och Alliansen slutit i syfte att skapa jobb och underlätta vägen in på den svenska arbetsmarknaden.

Fakta Rutavdraget

  • Den 1 augusti 2016 utökades rutavdraget till att innefatta mer trädgårdsarbete, flyttjänster och IT-hjälp i hemmet.

  • Avdraget är 50 procent av arbetskostnaden. Den som utför arbetet drar av halva arbestkostnaden direkt på fakturan.

  • Avdraget är på 50 000 kronor per person och år.

Boka Flytthjälp!