Flytthjälp

Vi hjälper dig när det är dags att flytta, så kan du spara på krafterna. Med oss ingår alltid flyttkartonger, försäkring och transport när du flyttar inom din stad. Vi kan dessutom hjälpa dig med packning och montering. Av oss får du alltid ett fast pris.

Fyll i fälten för att läsa mer

Läs mer

Hemfrids Flytthjälp

En flytt är en början på någonting nytt och bara den tanken kan vara överväldigande. Men ta det lugnt. Anlita oss som flyttfirma så du kan fokusera på det nya. Flyttkartongerna får du låna gratis av oss och självklart skickas de i god tid innan flyttdatumet, så att du slipper stressa. Sen är det bara att packa ner grejerna och ta emot vårt flytteam, eller lämna nyckeln i förväg, när den stora flyttdagen är här. Om det underlättar ytterligare kan vi även hjälpa till med packning och flyttstädning, säg bara till så löser vi det.

Pris för Flytthjälp

Vi anpassar flytten efter dina behov och du betalar alltid ett fast pris. Priset beräknas utifrån efterfrågan och flyttveckor.

Vanliga frågor och svar

Se vanliga frågor och svar kring Hemfrids Flytthjälp

Vad ingår i Hemfrids Flytthjälp?

Vi fixar flytten! Med oss ingår lån av flyttlådor, ansvarsförsäkring, försäkring enligt Bohag 2010 samt transport. Om du behöver kan vi även hjälpa dig med packning av ditt kök eller av hela ditt bohag. I samband med flytten kan vi även hjälpa till med återvinning av det du inte längre behöver.

 • Flytthjälp

  Vår Flytthjälp anpassas efter dina behov och du betalar alltid ett avtalat fast pris.

  I Flytthjälp ingår

  • Lastbilstransport från dörr till dörr.
  • Lån av flyttlådor. Vi levererar lådorna till dig i god tid före ditt flyttdatum, efter överenskommelse, samt hämtar upp dem när de är uppackade. Utöver klassiska flyttlådor erbjuder vi även speciallådor för kristallkronor, tavlor och liknande samt garderobslådor där kläderna transporteras hängande på sina galgar.
  • Lättare nedmontering av till exempel lampor, mindre hyllor, soffa och liknande.
  • Skydd av möbler under transport i form av filtar och spännband samt överdrag till sängar och soffor.
  • Vi bär ut allt från din bostad, ditt förråd och annan biyta samt bär in det på motsvarande sätt på din nya adress.
  • Ansvarsförsäkring och försäkring enligt Bohag 2010.

  När du väljer att boka Flytthjälp utan packning ansvarar du för att allt är packat och klart för att bäras ut till lastbilen på flyttdagen.

 • Packning

  När du bokar Packning i tillägg till din flytt tar vi fullt ansvar för att dina saker är tryggt och säkert packade och står ansvariga om en eventuell skada uppstår på det packade under flytten.

  I Packning ingår

  • Allt material som behövs som flyttlådor, wellpapp, bubbelplast, silkespapper, tejp och liknande.
  • Hemfrids etiketter med tydlig märkning inför transport och placering på den nya adressen.
  • Specialutbildad personal som utför packningen korrekt och säkert.
 • Återvinning

  I samband med din flytt kan vi även hjälpa dig med Återvinning av de saker som du inte längre har användning för.

  I Återvinning ingår

  • Hämtning av det önskar bli av med.
  • Transport av det som går att återbruka till second hand-butiken Myrorna.
  • Transport av övrigt till återvinningscentral.

  För farligt avfall som färgrester, kemikalier och liknande hänvisar vi dig direkt till din lokala återvinningscentral och ditt närmaste apotek tar gärna emot utgångna mediciner.

  Vid Återvinning beräknas pris per kubikmeter. Tjänsten Återvinning är inte RUT-berättigad.

Varför Hemfrid?

 • Utbildad personal med kollektivavtal

  Alla våra anställda är utbildade och har fast anställning. För oss är trygghet viktigt och därför omfattas alla av kollektivavtal. Vi har många anställda med svenska som andraspråk och för dem erbjuder vi språkundervisning på jobbet. Vi ser varje individs potential och har intervjuat ett urval av alla dem som gjort karriär hos oss.

 • Ansvarsförsäkring

  Om en olycka skulle vara framme är vi noga med att ha en försäkring som täcker eventuella skador. Såklart är alla våra anställda också fullt försäkrade, både under arbetstid och till och från arbetet.

 • Kvalitetsgaranti

  Vi garanterar mer flow i vardagen, därför vill vi snabbt ställa allt till rätta om det skulle vara något du är mindre nöjd med. Självklart har du kvalitetsgaranti, det gör det hela enkelt!

Om skattereduktion

Tjänsten ger rätt till skattereduktion. Det innebär att den är en hushållsnära tjänst (RUT) och att du som kund bara betalar 50 procent av arbetskostnaden. Skattereduktionen administreras av oss på Hemfrid när du får fakturan, allt för att göra det enkelt för dig.

Läs mer