Hall-horisontell

Få ordning i hallen i höst

När lövhögarna tornar upp sig utomhus börjar även högarna i hallen att växa. Mössor, vantar, halsdukar, overaller och stövlar. Här får du några tips som ger dig de bästa förutsättningarna att hålla ordning i hallen i höst och vinter.

Plocka undan sommaren

Gör ett säsongsbyte. Gör plats för vinterkläderna genom att packa undan sommarens flipflops, badväskor, flytpuffar och tunna jackor. Avsätt en plats någon annanstans hemma för det som inte är i säsong och växla vår och höst. Kanske en gästrumsgarderob, några förvaringslådor på vinden eller i källaren.

Sortera och förvara

Några korgar på rad kan göra susen för att få ordning och även hålla den. Välj att utse en korg per familjemedlem med alla dennes sockor, vantar, halsdukar och mössor. Eller en korg per kategori, allas mössor i en, allas vantar i en osv.

Kroka upp

Det är lättare att hålla ordning när man når. Några extra krokar på en höjd där även den kortaste i familjen kan hänga upp sina saker kan göra susen.

Märk upp

För att inte bara du ska ha koll på din nyorganiserade hall, märk upp med namn eller kategori så det blir tydligt för även andra var saker hör hemma. 

Håll undan gruset

Ett fint sopset i hallen gör det lätt att snabbt sopa ihop gruset som kommer in med skor och stövlar och du slipper du tassa runt i det.

Droppa av och torka ur

Placera en skobricka i hallen och montera en stöveltork ovanför så kan du enkelt låta droppa av och torka ur blöta skor och stövlar.

Smått och gott

Ställ fram en liten korg eller ask i hallen där du och övriga familjemedlemmar kan släppa ner nycklar, mynt och annat smått som annars lätt flyter runt. Både lättare att hitta och lättare at hålla rent runt om.

Plats för post

Avsätt en plats i hallen för post och andra papper som kommer hem. Tidskriftssamlare, brevkorg, väggficka. Bestäm en tid varje vecka när det som ligger i gås igenom, hanteras och källsorteras. Finfika med post på söndagar!

Vi hjälper dig

När du har ett städabonnemang med oss kan vi förutom att veckostäda även hjälpa dig att hålla ordning. Vi kan plocka upp och sortera, organisera dina garderober, hjälpa dig med källsorterting och mycket annat. Berätta vad du behöver hjälp med! Läs mer om Hemstädning.

På vissa orter erbjuder vi även tjänsten Enklare hantverk och kan hjälp till med att sätta upp t ex krokar i hallen. Läs mer om Enklare hantverk