andersmoche

Möt Anders Moche

Anders har jobbat på Hemfrid sedan år 2000. Innan han började hos oss gick han på Lärarhögskolan i Uppsala med engelska och tyska som specialinriktning.

Efter fjärde terminen gjorde han ett studieuppehåll och testade att börja jobba med städning. Sedan dess är han kvar på Hemfrid och idag jobbar han både ute hos kund och med utbildning för nya medarbetare.
-Det bästa med jobbet är att man träffar så många olika människor, både kunder och kollegor. Sen gillar jag ju att skapa ordning.

Enligt Anders så är sinne för detaljer och struktur något av det viktigaste när man jobbar med hemstädning.
-Jag jobbar alltid från höger till vänster, uppifrån och ner och sist tar jag golvet. Man måste ha en strategi när man städar, annars blir det inge bra.

Utöver jobbet spelar Anders keyboard i ett dansband.
-Det bästa med musiken är när allting stämmer och alla i bandet lirar åt samma håll. Det är en oslagbar känsla. Om jag har någon nytta av jobbet i musiken? Haha, mina bandmedlemmar brukar ibland tycka att jag är lite jobbig när jag ska organisera och damma alla sladdar.

PERSONLIG FAKTA

Namn: Anders Moche
Ålder: 42
Roll på Hemfrid: Hemfridare
Familj: Sambo, två barn 10 och 13 år
Intressen: Spela i band

Anders bästa städtips:

Ha bra förvaring så att det är enkelt att hålla ordning på prylar. Barnfamiljer kan aldrig ha för många lådor för leksaker

Många tycker att det är tråkigt att dammsuga. Dammsug i rutmönster, det gör det hela mycket roligare och ett riktigt bra resultat!

Hemfrids Universalpasta. Jag använder den till allt från diskbänkar, till mina utemöbler (ej trä) och till barnens vita sneakers.