Mary Ann Acosta Munar

Mary Ann Acosta Munar

Mary Ann jobbar som Hemfridare. För att lära sig bättre svenska kombinerar hon just nu jobbet med Hemfrids språkutbildningar tillsammans Swedish for Professionals.

Vad gör du vanligtvis på Hemfrid och hur länge har du jobbat?

–Jag jobbar som Hemfridare och hjälper mina kunder med framförallt städning. I år har jag jobbat på Hemfrid i 4 år. Jag har bott i Sverige i 5 år.

Hur kommer det sig att du sökte till språkutbildningen med Swedish
for Professionals?

–Jag vill kunna prata bättre svenska. Jag har en utbildning som röntgensjuksköterska från mitt hemland Filippinerna och har jobbat på sjukhus i många år. Jag vill jobba som sjuksköterska här också. Men i Sverige behöver jag uppgradera min universitetsexamen, därför måste jag lära mig språket bättre och kunna prata mer.

Har det varit svårt att lära sig svenska?

–Ganska svårt, melodin är helt annorlunda. Men det är väldigt roligt och jag är motiverad att lära mig mer. Just nu går jag avancerad nivå.

Vad är det bästa med att kombinera jobb och språkutbildning?

–Det bästa är att vara tillsammans med kollegor samtidigt som man lär sig svenska. Det är väldigt socialt och vi pratar mycket om jobbet och olika kulturskillnader. Det är också lättare med arbetstider, det kan vara svårt att få ihop ibland om man läser på annan skola.


Personlig fakta

Namn: Mary Ann Acosta Munar

Ålder: 48

Roll på Hemfrid: Hemfridare

Familj: Två söner, ett barnbarn

Intressen: Träna, laga mat och lyssna på musik

Bästa städtips: Använd alltid miljövänliga produkter