victoriausachjöva

Möt Victoria Usachjöva

Victoria började jobba på Hemfrid för 18 år sedan. Det var tryggheten med kollektivavtal och bra villkor som gjorde att hon sökte jobbet och som sedan har gjort att hon stannat kvar.

Victoria hade nyss flyttat till Sverige från Ukraina och arbetade på ett äldreboende i Salem. Hennes svenska hade inte hunnit bli så bra och och det var svårt att få en fast anställning.

-Jag tänkte hela tiden på jobbet! Vad skulle jag göra om jag inte fick fast jobb? Men så träffade jag en tjej från Ryssland som berättade om Hemfrid.

För många är är hushållsnära tjänster ett genomgångsyrke, men inte för Victoria Usachjöva. Idag 16 år senare har hon inga som helst tankar på att byta karriär. Hon ser en stor glädje i att möta kunder och hur hennes arbete hjälper dem.

-De är så vänliga och tacksamma. Glada när jag kommer och glada när jag är klar! Det är fint när kunderna ser vilken skillnad vi kan göra för dem och det är ett väldigt betydelsefullt jobb att ta hand om någon annans hem.

Efter alla år i branschen vet Victoria exakt hur man städar en lägenhet eller ett hus på bästa sätt. Det krävs skicklighet och en bra känsla för vem som bor där. Att skaffa sig en överblick och strukturera upp arbetet är viktigare än många förstår.

-Man måste planera! Se över lägenheten, prioritera och sedan sätta på sig kundens glasögon.


Personlig fakta

Namn: Victoria Usachjöva

Ålder: 58

Roll på Hemfrid: Hemfridare

Familj: En son och tre barnbarn

Intressen: Läsa, cykla och skriva dikter.